Första förskoleveckan

Nåja, denna pojkes lycka den första dagen på förskolan skulle kunna täcka hela veckans glädjebilder för mig (kolla förra inlägget):
bild (33)

Nu drar då första förskoleveckan mot sitt slut.
Dag 1: överlycklighet och bara roligt (fast eftis var roligare tyckte Alex)
Dag 2: överlycklig att han fick läxor och väntade ivrigt genom fotisen att äntligen få göra sina läxor.
Dag 3: trött allvarlig pojke som inte ville släppa mamma på 1 timmes jumppa…

Alla (rådgivnings”tanten”, guideböcker, föräldrar som haft ett förskolebarn för ett år sedan etc) säger att det är tungt i början för förskole/skolbarnen. Jag ba ”bah, varför skulle det nu vara – samma kompisar på plats, ingen direkt skolaskola med att sitta tyst och prov osv” – men jeps, det var nog en trötter pojke igår som Max och jag plockade upp på skolgården.
Allt var ok, han var bara hemskt trött staki pojken.

Jag fick höra att det hade varit lite ”slagsmål” och jag frågade genast ”aj mellan de tre kompisarna Emil, Alex och Viktor?” och yes, det var det. Det ”roliga” är att de är bästisar och ääälskar varandra, men ryker ihop alltid emellanåt. De är alla tre så olika, men ändå älskar de varandra. :)
Det hade varit bara när de spelade sähly och så, inget allvarligt. Men eftisvårdaren sa att Alex hade varit jätteduktig och dragit sig bort från grälet och kommit och säga till en vuxen att det håller på att bli bråk. Men sån är ju vår Alex. Han kan vara med i grälen, men drar sig ganska fort bort från det. Han är så ”känslig” – tycker inte om hulabaloo. Glädje och spring och skratt nog – men inte för mycket happening eller större bråk eller så.
Vi hittade ju ett videoklipp då de tre kompisarna gick i småbarnsgruppen Vimmerbyn det andra året. De såg ut som bebisar (1-2-år gamla?) och på videon ser man hur Viktor och Emil kinar och Alex går dit emellan och skiljer dem åt. Och sen går Alex till den ena och diskuterar och kramar och sen till den andra och diskuterar och kramar… Åååååh! Jag ääääähälllskar dendär videon!

Nåja, tillräckligt uuuuhaaaah om min son ;)

Men iallafall så har första vecka på förskolan gått jättebra och Alex njuter (och är trött ;)!

Annonser

1 thought on “Första förskoleveckan”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s