Härliga dagar

Ah, haft två härliga dagar nu på Gunnarsudd. Jag ville att pojkarna skulle få vara ens en hel vecka här på semestern. När vi var små så var vi ju hela somrarna här (mamma var ju hemma tills jag vara 9/10? och momi var sen med oss då föräldrarna jobbade) – så en sjättedel av året firade vi här. Och det finns underbara minnen. Så jag ville att pojkarna skulle få ens en hel vecka här så de nästan sku hinna bli uttråkade ;)

Så på måndagen drog vi upp båten i stan för att ta den med oss

och så for vi iväg.

Direkt på tisdagen plockade vi upp Anne, Felix och Benne och for på båtutfärd till Kummelskär.

Det hör nog så till sommaren att fara på upptäcktsfärd på en klippig ö och sen äta något man hittat i skåpet att ta med.

Idag for vi sen med båten till Borgå. Mannen hade inte gjort det någonsin, så det var kiva att visa åt honom vad vi gjort varje år i min barndom. Pojkarna njöt av den långa båtutfärden – vi tog inre vägen via Fladan på väg in. Voi VITSI det fanns bromsar i Fladan, huaaaa!

När vi kom fram till Borgå var vi solbrända och lite uttråkade att sitta i båt – så vi tog genast en dricka. På hemvägen tankade vi vid mysiga Hammars-hamnen och åt en glass.

och så tog vi yttervägen hem. Pojkarna älskade dyningarna och den hårda farten man kunde ta på öppna havet.

När vi kom till bryggan här hemma så ville Alex bli slängd i havet med flytväst på. Så han fick stiga upp på båtkanten och HOPPPA i och så var han säkert en timme i vattnet och lekte – havet var så sikkkkevarmt. Max var inte lika intresserad av vattnet utan gick hellre och plocka blåbär.

Sen satt vi alla på verandan och läste Svensk Damtidning och Kalle Anka och var ganska trötta. Men sen ännu i båten en gång för middag i Tirmo. :)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s