En kär mummi ur tiden.

Livet är så konstigt. Mitt i allt kan en kär tas bort från ens liv.
Vår allas kära mummi/Anselmi somna in på torsdagmorgon. Hon hade kämpat ett år med att hållas vid livet och till slut fick hon vila. Skönt för henne! Synd för oss som blev kvar.

Vi fick höra det igår då vi var på Skifferholmen på lunch. Solen sken, vi hade just åkt båt och ätit pizza. Tråkiga nyheterna var i den atmosfären lite lättare att berätta åt pojkarna. Max verkade inte förstå så mycket, men Alex svängde sig genast bort och var tyst. jag fråga om han vill komma i famppun och han nicka och kröp upp och tårarna rann. Men sen började vi fundera på kivoga stunder med mummi och hur hon varit fin med dem. Hur hon alltid orkade pyssla med dem och alltid skickade kort var än mummi och vaari var. Nu kan hon inte mer skicka kort, men desto mer finns hon i våra minnen.

Idag skulle vi och titta på henne på sjukhuset. Alex var sitt glada jag och sa bara småleende ”det känns konstigt i kroppen” och jag fråga att var och han visa på bröstet. Han var inte ett dugg sorgsen när han sa det, men då jag fråga om det var detta med mummi så nicka han. Men fortsatte att vara sitt glada jag. Tänk att sorgen kan sitta så på samma ställe hos oss alla.

I sjukhusets kapell låg sen mummi vacker och fridfull. Pojkarna stod gärna där och titta på henne och sa ”moikka mummi”. max blev rastlös så vi gick till ett annat rum, men Alex ville stanna med pappa, vaari etc. med mummi.

Efteråt tog Alex vaaris hand då vi gick till bilen. Och max sa åt vaari att han skulle komma till borgbacken med oss. Nu skall vi finnas som stöd för dem som blev kvar. Det var härligt att ha världens bästa mummi ens denna fina korta tid i pojkarnas liv. Hon var guld värd.

DSC_1662
(här är mummi och vaari med nyfödda Alex)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s