Bokrekommendation för nybörjarläsare

Alex har redan länge kunnat bokstäverna, stora bokstäverna – och velat jättegärna läsa och gjort det också en tid. Han kan även små bokstäver, men det verkar kännas jobbigt, så han läser hellre stora bokstäver.

MEN det är jättesvårt att hitta sådana böcker på bibban! Alla lättlästa är med småbokstäver och ganska mycket text. Så hittade vi äntligen någon gång på hösten en serie som heter ”EXTRA LÄTT ATT LÄSA” – som är skriven med versaler och lätta meningar – MEN är samtidigt en bok med story och inte en bebibok. Tyvärr har vi hittat bara enstaka av dessa på bibban :(

Men NU hittade jag av dem på Ad Libris för endast ca 7 € st, så jag beställde några. Yesss! De blir bra att ha även då Max lär sig läsa! Inget hassis alls (eller ja, böcker är ju aldrig hassis!).
bok1

bok2

Så hade Alex 6-års rådgivning igår. Nu är han 118 cm och väger 21,3 kg. :) Han var så duktig, är en empatisk och social kille (hans styrka verkar vara detta sa rådgivnings”tanten”), bra syn osv.
Jag frågade om hans ena fot som han håller inåt, att borde man fysioträna det bort, men hon kollade på benbyggnaden och sa att allt ser rakt och fint ut, så det torde inte vara något större. Att han bara är lat med den foten (tell me about it, han brukar t.o.m snubbla på den då han lömpsyttelee framåt) och att fotis, barfotagående etc hjälper till att det inte skall vara ett problem :)

Å så hade vi släktkalas på kvällen – men mer om kalasen i ett senare inlägg.
alex kalas_12

Annonser

4 thoughts on “Bokrekommendation för nybörjarläsare”

  1. ah, bra tips med böckerna, ellen har också börjat läsa lite!
    och grattis åt stora killen! kanske man får träffa honom på sommaren?

    1. Jag skall gratta honom från er, tack! :) Vi kommer att vara lediga veckorna 28-30-31. Vi är i New York den första veckan (måste dock nog ha husvakt, man blir ju orolig nuförtiden för inbrottstjuvar) och lite på laandet och lite så och så. Men t.ex. veckoslutet 18-20.7 kommer W att vara i Kokkola på klassträff och jag ensam med pojkarna i stan, så …? :) När e ni i Hfors – har ni alls redan planerat?

      1. Ny – låter härligt!!! Vi kommer till Finland 9.7 och stannar till ca 17,7.,,

  2. Ahhh… vi kommer hem tisdagen 15.7 och är kanske lite boltsi hukassa den dagen, men kanske 16.7? Men vi kan ju höras sen :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s