Gro clock åt barn som har tendens att stiga upp för tidigt

image_view

Detta är inte sponsrat, detta är endast ett inlägg av en nöjd användare… (Bilden från nätaffärens hemsida, inte Alex på bilden…haha. Klocktiden syns nog där i solen, så barnet lär sig läsa klockan också. Men man kan välja att ha den utan att synas, men jag vet inte varför man skulle ha det…)

Alex har alltid vaknat ganska tidigt. Då han var liten vaknade han kl.6 om inte tidigare. Men nu senaste åren har han nog på veckosluten kunnat sova till 7.30 t.o.m. Och det räcker ypperligt åt mig.

Men nu då morgnarna blivit ljusa (jag tror iaf att det är därför) – så har han börjat ropa på oss (han stiger ju inte upp själv, utan ropar på oss – fast han är nästa 6 år…) 6.30/6.45-tiden… Jag vet, det är inte stor skillnad till 7.30 – men dessa 45 minuter äääär behövliga!! Om jag SJÄLV sku vakna 6.45 – fine – men när nån annan tvingar en att stiga upp då så blir hela morgonen förstörd.

Vi har funderat på att köpa en väckarklocka åt Alex, och lära honom hur visarna är då han får stiga upp – men det har kännats svårt att få gjort.

NU hitta jag den ultimata klockan – Gro Clock. (fås bl.a. på http://www.ozbaby.fi) Man ställer in klockan på den tiden då barnet får stiga upp. Sedan sätter man på funktionen – rutan blir blå (fungerar som nattlampa också) och dit kommer fram en stjärna på mitten och små stjärnor runt. De små stjärnorna slocknar turvis då natten framskrider – så om barnet vaknar på morgonnatten, så kan han kolla på klockan och se ”aha, där är bara några stjärnor kvar, ”snart” får jag stiga upp”. Och då tiden kommer att barnet får stiga upp så byts stjärnan till en sol med gul bakgrund. Och då vet barnet att ”nu är det morgon och jag får stiga upp”.

Vi fick hem klockan på fredagen och testade den nu med Alex första gången på veckoslutet. Den FUNGERADE. Alex sa att han tittat på natten på den och såg att där fanns stjärnor kvar – så han fortsatte sova (förr skulle han ha ropat på oss och frågat om han får stiga upp). Och då han vakna på morgonen så såg att han solen lyste på den och han fick stiga upp.

Alex älskar klockan och verkar jättenöjd över att få själv ha ansvaret över sitt sovande och behöver inte få mamma&pappa störda på att han ropar!!

Enda negativa jag kan hitta med den är
1) det är en digital klocka som visas – jag skulle vilja att Alex lärde sig analog klocka
2) det är am och pm, så han lär sig inte 22:00, 23:14… dvs 24-timmars dygnet…

Nåh, det är små saker…

Rekommenderar VERKLIGEN denna åt alla som har barn som vaknar för tidigt. Passar säkert även mindre barn – men passar också utmärkt större som ännu inte lärt sig klockan (men vill :) och kan förstå sig på vissa ”regler”.

Annonser

3 thoughts on “Gro clock åt barn som har tendens att stiga upp för tidigt”

  1. HERREGU detta var det bästa tipset pålänge! skall beställa en på momangen. kan funka för ellen. men milton, han är väl för liten för den?

    1. Jag sku tro att Milton är för liten för den… men vad vet man – barn kan överraska. Han behöver ju bara följa bilderna (stjärna eller sol) och inte kunna klockan eller så… Bara ni får honom att förstå konceptet ”du får stiga upp då du ser den fiiina gula solen här, men om stjärnan lyser, då är det ännu inte tid att stiga upp”… Om man kollar mer om klockan så talar de nog om småbarn där (yngre än Alex och Ellen, så…)…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s